RSS RSS

» Linkovi

Linkovi

27. mart 1941.

www.27mart.com

Internet portal posvećen životu i ličnosti kneza Pavla Karađorđevića, kao i događajima koji su doveli do svrgavanja namesništva, uličnih demonstracija od 27. marta 1941. god. i dugogodišnjeg progona kneza Pavla i njegove porodice. Sajt objavljuje istorijske tekstove i brojne fotografije koje otkrivaju epohu i aktere dramatičnih događaja. Posebnu vrednost portala predstavlja Arhiva kneza Pavla – prvi put objavljena kolekcija značajnih dokumenata, brižljivo čuvanih na Univerzitetu Kolumbija (SAD).

Parfemi princeze Jelisavete

www.princess-elizabeth.com

Prefinjeni i elegantni, senzualni i misteriozni, parfemi E i Jelisaveta inspirisani su zaboravljenim, zavodljivim mirisnim notama poznatim samo nekadašnjem plemstvu carske Rusije.

Pun miris

www.punmiris.com

Parfem Jelisaveta na portalu PunMiris

PunMiris napravljen je radi uživanja i druženja zaljubljenika u parfeme. Sajt predstavlja najlepše svetske parfeme, ali osim prezentacije o njima, nudi i pravu interakciju: posetioci mogu razmenjivati mišljenja o parfemima, urediti svoj mirisni profil, komunicirati na forumu i napraviti pravilni izbor prilikom kupovine.

Kraljevski dom Srbije

www.royalfamily.org/

Zvanična prezentacija Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića

Catherine Oxenberg

catherineoxenberg.wordpress.com

Blog Katarine Oksenberg, poznate holivudske glumice i kćerke princeze Jelisavete

Akademija umetnosti, Beograd

www.akademijaumetnosti.edu.rs

Visokoškolska umetnička institucija koja obrazuje mlade umetnike u oblastima advertajzinga i dizajna, fotografije, glume, filmske i televizijske režije, kamere, montaže i produkcije, dramaturgije i dizajna zvuka. Studenti uče od poznatih domaćih i stranih stvaralaca, renomiranih profesora i slavnih ličnosti iz umetnosti i medija.

Momir Novaković

momirnovakovich.com

Sajt Momira Novakovića, studenta harmonike na muzičkom konzervatorijumu u Luganu (Švajcarska) i stipendiste Fondacije princeze Jelisavete.

Golf klub Beograd

www.golfclub.co.rs

Golf klub Beograd, inače prvi u Kraljevini Jugoslaviji, svečano je otvoren 31. maja 1936. godine. Otvaranju je prisustvovala politička i društvena elita Beograda na čelu sa Namesnikom, knezom Pavlom, kao i članovima diplomatskog kora. Knez Pavle, koji je bio i pokrovitelj kluba, prvi je potpisao povelju koja je uzidana u temelje klupske zgrade. Posle toga knez Pavle je izveo prvi, počasni udarac. Početkom II Svetskog rata predratni Golf klub Beograd prestaje sa radom, a 67 godina kasnije Aleksandar Anđelković obnavlja njegovu tradiciju. Uz pokroviteljstvo Nj.K.V. princeze Jelisavete Karađorđević, 30. maja 2004. godine ustanovljen je tradicionalni turnir Memorijal “Knez Pavle”, kao sećanje i evociranje uspomena na početke golfa u Srbiji.