RSS RSS

Nj.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević » Blog

Ima li još uvek vremena?

Ima li još uvek vremena?

Milioni dolara se svake godine troše na istraživanje raka i pronađeni su lekovi za mnoge bolesti koje su odnosile brojne živote, ali niko još nije uspeo da pronađe način da iskoreni kolektivnu glupost, aroganciju, i uobraženost. Ove opasne zaraze već stotinama godina napadaju ljudske umove. Čovek, jer ovo je  u suštini njegov svet, stvorio je Boga prema svom obličju, napisao svete knjige i odlučio da je on taj koji zna ko je Bog i šta On … Read entire article »

Filed under: Blog

Jedan san i jedan izazov

Jedan san i jedan izazov

Da li će moji roditelji i brat biti sahranjeni u porodičnoj grobnici na Oplencu Godinama sam povremeno sanjala isti san u kome su se preda mnom nizale divlje i nedokučive planine, a iza svakog žbuna vrebala tajna. I u snu sam bila uzbuđena šetajući se po tim vrletima, nastojeći da otkrijem suštinu koju u sebi kriju. Mnogo sam volela taj san i jedva čekala da ga opet, po ko zna koji put, iznova odsanjam. Ustvari, moja ljubav … Read entire article »

Filed under: Blog

Doba anestezije

Doba anestezije

Neke emocije su toliko intimne i dobro skrivene da čovek nikada ne bi pogodio šta vri u duši prvog komšije Ceo svet, uključujući i ovu našu milu zemlju, u opasnosti je od anestezije. Postoji neko opšte osećanje panike i želje da se od svega pobegne, da se ne pati; da se gleda, a da se ne vidi; da se sluša, a da se ne čuje. Tri majmuna ne rade ništa, ne vide ništa i ne razmišljaju … Read entire article »

Filed under: Blog