RSS RSS

» Fondacija » Istorijat » 2006.

2006.

Princeza Jelisaveta boravila krajem jula i početkom avgusta u Ribarskoj banji, gde je svečano otvorila Centar za male sportove. Kneginja je čelnicima banje ponudila svoju pomoć i podršku prilikom rekonstrukcije Turskog kupatila.

Dnevni list „Blic“ je tokom jula i avgusta vodio kampanju za odabir virtualne ženske vlade. Čitaoci su princezu Jelisavetu odabrali za ministra dijaspore.

Princeza Jelisaveta je 7. septembra u Konaku kneginje Ljubice otvorila dobrotvornu izložbu „Ikona, prozor u svet“, koju su organizovali Muzej Beograda i Zadužbina „Sveti Andrej Prvozovani“, kojoj Princeza predsedava.

Patrijarh Pavle je sa članovima Svetog sinoda 14. septembra služio molitveni pomen knezu Pavlu u Sabornoj crkvi, na dan tridesetogodišnjice od smrti Kneza-namesnika.
Princeza Jelisaveta i Dragan Babić bili su gosti na modnoj reviji Olje Ivanjicki, posvećenoj godišnjici rođenja Nikole Tesle. Modna revija je održana 12. oktobra 2006. u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Princeza Jelisaveta i princ Mihajlo su 16. oktobra prisustvovali oproštajnoj liturgiji koju je služio vladika Irinej (Dobrijević), pre svog puta u Sidnej, gde je ustoličen u australijsko-novozelandski tron.

Zahvaljujući naporima princeze Jelisavete, kopija kompletne arhive kneza Pavla – trajno pohranjene na Univerzitetu Kolumbija iz Njujorka – stigla je na mikrofilmovima u Beograd 9. novembra 2006. godine, kada je predata Arhivu Srbije i Crne Gore, gde će moći da joj pristupe svi zainteresovani istraživači.