RSS RSS

» Princeza Jelisaveta » Događaji » ART Finale 2010 Akademije umetnosti pod visokim pokroviteljstvom kneginje Jelisavete

ART Finale 2010 Akademije umetnosti pod visokim pokroviteljstvom kneginje Jelisavete

Akademija umetnosti - ART FINALE 2010 (9. jun 2010.) Pod visokim pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Visočanstva kneginje Jelisavete Karađorđević, Akademija umetnosti je održala ART FINALE 2010, još jedan Festival dostignuća studenata svih studijskih programa, Svečanost umetnosti koju studenti i profesori Akademije tradicionalno, već 15 godina, poklanjaju Beogradu. Manifestacija je održana u sredu, 9. juna 2010. godine, u Bašti Akademije umetnosti (Balkanska 21), jednom od najlepših beogradskih prostora.

Akademija umetnosti - ART FINALE 2010 (9. jun 2010.) ART Finale je svake godine povod da Akademija umetnosti predstavi javnosti najvažnija postignuća ostvarena u nastavi umetnosti na  svim studijskim programima. Tom prilikom, Akademija svojim najboljim studentima dodeljuje Vidovdansku nagradu, negujući na taj način njihove talente, marljivost i posvećenost sa kojima studiraju odabrane umetničke oblasti. Ovogodišnji laureati Vidovdanske nagrade su: Dragan Mandić (Advertajzing i dizajn), Miloš Stupar (Dizajn zvuka i muzička produkcija), Marko Milosavljević (Dramaturgija), Filip Orlandić Stojanovski (Filmska i televizijska kamera), Tijana Todorović (Filmska i televizijska montaža), Branko Lesjak (Fotografija), Uroš Jovčić (Gluma), Ema Mihajlović (Produkcija u umetnosti i medijima) i Maja Mićević (Televizijska režija).

Akademija umetnosti - ART FINALE 2010 (9. jun 2010.) Nj.K.V. kneginja Jelisaveta je diplomiranom studentu Nenadu Ćeraniću svečano uručila nagradu Sveti Vid, posebno priznanje koje Akademija umetnosti dodeljuje svojim najuspešnijim diplomcima koji su suvereno zakoračili u svet umetnosti i već se afirmisali u javnosti. Nenad Ćeranić je rođen 1982. godine u Beogradu. Diplomirao je Dizajn zvuka i muzičku produkciju na Akademiji umetnosti u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,41 (2009). Kao autor i izvođač, debitovao je na Radijskom festivalu 2006. godine i ušao u superfinale sa pesmom “Nek padaju kiše”. Na Beoviziji je učestvovao 2008. godine, a iste godine je objavio i svoj prvi samostalni album. Autor je teksta i muzike za promotivni spot Akademije umetnosti. Nenad Ćeranić je predstavljao Srbiju kao izvođač i kompozitor na Slavjanskom bazaru – najvećem festivalu pop muzike u jugoistočnoj Evropi, održanom u Belorusiji 2009. godine. Tom prilikom je osvojio specijalnu nagradu ruskog Telekoma za najbolji vokal na ovom Festivalu i nagradu stilista za nastup. Kompozicija “Suzama kupićeš me” Nenada Ćeranića proglašena je u maju 2010. godine najboljom pesmom Crne Gore, čime je ovaj mladi muzičar ušao u finale takmičenja za najbolju pesmu Balkana, uz 10 najboljih muzičara iz susednih zemalja.

Saznajte više…