RSS RSS

» Princeza Jelisaveta » Događaji » Princeza Jelisaveta u reklami za beogradski Zoološki vrt

Princeza Jelisaveta u reklami za beogradski Zoološki vrt

Princeza Jelisaveta snimila je reklamu za piknik koji se, od ove godine, organizuje u beogradskom Zoološkom vrtu svakog vikenda tokom letnjih meseci.

Princeza je sa velikim zadovoljstvom podržala akciju Zoo vrta i pozvala Beograđane da svoje slobodno vreme provedu u druženju sa životinjama: “Ja sam prvi put došla ovde kad sam imala dve godine, i od tada volim i poštujem sve što je živo, i životinje i prirodu. Ovde je jedna divna oaza, usred Beograda. Dođite sa prijateljima i sa decom na naš piknik i uživajte.”

Od početka jula 2010., pa sve do kraja leta, beogradski Zoološki vrt je svakog vikenda bio domaćin “Klas” piknika. Pored uobičajene ture po Vrtu, posetioci su subotom i nedeljom, od 18.00 do 21.30, mogli da uživaju u izletu na travi, uz gledanje epizoda televizijske serije “Beogradski ZOO” Alena Šejda i druženje sa ljubimcima Vrta pod otvorenim nebom, dok su za decu bile organizovane i posebne kreativne radionice.


Kneginja Jelisaveta u reklami za “Klas” piknik


Dvogodišnja kneginja Jelisaveta u Zoološkom vrtu

Osim što je pružila podršku ideji “Klas” piknika, kneginja Jelisaveta je bila među mnogobrojnim uglednim zvanicama koje su 12. jula 2010. godine prisustvovale proslavi 74. rođendana “Vrta dobre nade”.

Beogradski Zoološki vrt nastao je 1936. godine, a osnovao ga je tadašnji gradonačelnik Beograda, industrijalac Vlada Ilić. Svečano je otvoren 12 jula,  na Petrovdan. Prvi stanovnici vrta bili su lavovi, leopardi, beli i mrki medvedi, vukovi, majmuni, antilope, bivoli, mufloni, jeleni, srne, rode, paunovi, fazani, sove, pelikani i papagaji.

Smešten na kalemegdanskoj tvrđavi, najznačajnijem kulturno-istorijskom spomeniku prestonice, Vrt je od samog otvaranja zaživeo kao jedno od omiljenijih izletišta Beograđana.

Počev od septembra 1998. godine, Zoološki vrt realizuje praktičnu nastavu za studente Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.

Saznajte više…