RSS RSS

» Princeza Jelisaveta » Događaji » Kneginja Jelisaveta prisustvovala prijemu povodom Dana nezavisnosti

Kneginja Jelisaveta prisustvovala prijemu povodom Dana nezavisnosti

Kneginja Jelisaveta Karađorđević i Dragan Babić su u četvrtak, 30. juna 2011. godine, prisustvovali svečanom prijemu koji je ambasada Sjedinjenih Američkih država u Beogradu upriličila povodom obeležavanja američkog nacionalnog praznika Dana Nezavisnosti.

Meri Vorlik, ambasador SAD u Srbiji, nazdravila je zvanicama podsećanjem da se ovogodišnjim prijemom proslavljaju dva značajna jubileja – 235 godina od usvajanja Deklaracije o nezavisnosti i 130 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i SAD: “Od tada su SAD i Srbija izgrađivale veze zasnovane na ovim zvaničnim odnosima. Zajedno, rame uz rame, podnosili smo teškoće i žrtve u dva svetska rata, delili smo heroje nacije kao što su Nikola Tesla i Mihajlo Pupin i gradili mostove ličnih prijateljstava.”

Prijemu u rezidenciji američke ambasadorke prisustvovali su premijer Srbije Mirko Cvetković, članovi Vlade, predstavnici političkih stranaka, verskih zajednica, nevladinih organizacija i kulturnog i javnog života, kao i nekadašnji američki državni sekretar Kondoliza Rajs.

Posle zvaničnog dela proslave, koji je obuhvatio i pozdrav zastavi američkih marinaca i nastup dečijeg hora “Čarolija”, gosti su se opustili u neformalnoj atmosferi uz piće, zakusku i diksilend muziku.

Saznajte više…