RSS RSS

» Princeza Jelisaveta » Događaji » Princeza Jelisaveta oduševila australijsku zajednicu

Princeza Jelisaveta oduševila australijsku zajednicu

Kneginja Jelisaveta Karađorđević je 2008. godine, na poziv organizatora, prisustvovala Karađorđevom Kupu, fudbalskom turniru na kome se takmiče fudblaski timovi iz srpskih lokalnih zajednica širom Australije.

Karađorđev Kup je tradicionalni australijski godišnji fudbalski turnir koji se svakog oktobra održava u drugom gradu-domaćinu. Turnir organizuju lokalne srpske zajednice, a takmičenje okuplja fudbalske timove iz srpskih zajednica širom Australije.  Karađorđev kup je 2008. godine proslavio 20. godišnjicu, a Pert je, od 3. do 5. oktobra, imao čast da ugosti 14 poluprofesionalnih fudbalskih timova.

Organizatori Kupa se trude da privuku raznovrsne goste koji će na najbolji način doprineti predstavljanju turnira širokoj publici i učvršćivanju veza u okviru zajednice. Takmičenje u sezoni 2008. uveličali su Nj.K.V. Jelisaveta Karađorđević, gospodin Dragan Babić, Slobodan Santrač, Ljubiša Protić, Irena Zarić i drugi.

Pored učešća na Karađorđevom kupu, Kneginja Jelisaveta susrela se i sa predstavnicima australijskih društvenih i političkih institucija. Kako navode Novine srpske dijaspore Australije, Kneginja i Preosvećeni Vladika Irinej su, osim vrlo uspešne večere sa članovima Tesla Foruma, bili gosti i na ručku u Parlamentu Zapadne Australije.

Kneginja Jelisaveta Karađorđević je takođe prisustvovala i Svetoj arhijererskoj liturgiji koju je vladika Irinej, Episkop australijsko-novozelandski, 5. oktobra 2008. godine služio u hramu Svete trojice u Pertu. Ovom izuzetnom događaju pristustvovao je veliki broj Srba – gostiju Karađorđevog Kupa, gradonačelnica Perta, otpravnica poslova ambasade Srbije Lepša Štulić i brojni drugi gosti. (Informacije i fotografija preuzeti sa portala Novina srpske dijaspore Australije i sajta Eparhije australijsko-novozelandske.)

Saznajte više…