RSS RSS

» Princeza Jelisaveta » Događaji » Promocija knjige KONAČNA ISTINA Veroslava Rančića

Promocija knjige KONAČNA ISTINA Veroslava Rančića

Knjiga “Konačna istina – Olga i Pavle Karađorđević između istine i sudbine” Veroslava Rančića, objavljena u izdanju Grafičkog ateljea “Dereta”, predstavljena je javnosti 3. juna 2009. godine u Svečanoj sali Starog dvora u Beogradu.

U promociji knjige učestvovali su i Njeno Kraljevsko Visočanstvo princeza Jelisaveta Karađorđević, kći kneza Pavla i kneginje Olge, gospodin Miodrag Janković, istoričar i urednik sajta “27. MART”, kao i Veroslav Rančić, pisac knjige “Konačna istina”. Delove romana čitala je prvakinja pozorišta – Tanja Bošković.

Autor je 4 godine prikupljao materijal za ovu romansiranu biografiju Olge i Pavla Karađorđevića, pretražujući arhivsku građu i bogatu literaturu o knezu Pavlu, štampanu u Srbiji i u inostrastvu. Prema njegovim rečima, objavljivanje romana nije samo prilika da se još jednom kaže istina o ulozi kneza Pavla u prelomnim događajima vezanim za potpisivanje Trojnog pakta, demonstracije od 27. marta 1941. god, i šestoaprilsko bombardovanje Beograda, već je u pitanju i divna ljubavna priča.

Veroslav Rančić je napisao i scenario za televizijsku seriju o knezu Pavlu Karađorđeviću, a ovih dana se očekuje i objavljivanje teksta njegove tematski srodne, nagrađene drame “Zlatno pravilo Glosovo” u publikaciji “Savremena drama”, Udruženja dramskih pisaca Srbije.

Saznajte više…