RSS RSS

» Princeza Jelisaveta » Događaji » Dodeljene “Hello!” nagrade za 2014. godinu

Dodeljene “Hello!” nagrade za 2014. godinu

Princeza Jelisaveta na dodeli nagrada Hello! za 2014. godinuMagazin “Hello!” i Color Press Group su u četvrtak, 11. decembra 2014. godine, u beogradskom hotelu “Crowne Plaza” održali tradicionalni novogodišnji prijem (Hello! New Year’s Gala Party), kojim su obeležili kraj uspešne poslovne godine. Tom prilikom su uručene “Hello!” nagrade za 2014. godinu, koje su ove godine dodeljene samo organizacijama i pojedincima koji su se, prema mišljenju čitalaca i redakcije časopisa “Hello!”, naročito istakli u humanitarnom i društveno korisnom radu.

Njeno Kraljevsko Visočanstvo kneginja Jelisaveta Karađorđević bila je specijalni gost prijema, a publiku je pozdravila kratkom besedom:

“Šta je ljudsko pravo? To znači da imamo pravo da budemo ljudi.

Ako smo dobri prema sebi, bićemo dobri i prema drugima. Bićemo humani. Tada ćemo otkriti da ne možemo samo voleti ljude, a ingorisati sve što je živo oko nas: životinje, ptice, floru itd. I treba da poštujemo našu okolinu, naš grad, našu zemlju i da budemo ponosni. To je prava obaveza za nas ljude.

Šta je, dakle, humanitarna pomoć?

Pre svega, to je razumevanje za one ljude koji su imali manje sreće od nas. Treba da pokušamo da učinimo nešto što će olakšati njihovo postojanje, povratiti im dostojanstvo.

Zato je potrebno da se uključimo u poštenu organizaciju koja zaista pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Možemo da započnemo svaki dan sa osmehom i lepom rečju. Ne košta ništa. Možemo da pokušamo da tu vedrinu podelimo sa svima sa kojima ćemo se sresti tog dana. Te male akcije mogu biti zarazne i uticati na promene u našem okruženju.

I napokon, dobro je upoznati one kojima pomažemo. Naravno, koliko je to moguće. Tako ćemo videti da naša prava dobra dela donose radost i sreću tamo gde je potrebno i dobrodošlo.

Da, i da budemo ljudi!”

Dobitnici Hello! nagrada za 2014. godinu

Dobitnici "Hello!" nagrada za 2014. godinu

“Hello!” priznanja za 2014. godinu dobili su: aktivista Filip Vukša; Ljiljana Stanojević; Danube Foods Group; Jelena Jakovljević bin Drai; Beogradski maraton; Izdavačko preduzeće “Laguna”; Humanitarna fondacija Novi Beograd; NVO “Dajte nam krila” iz Makedonije; Protivteroristička jedinica MUP-a Republike Srbije; Jovan Milić; kompanija Avon; Danica Šmic, volonterka Crvenog krsta; pevačica Nina Žižić; Udruženje NURDOR; “Belhospice”; Dragana Rodić Anđelković, aktivistkinja za prava osetljivih grupa; Rukometni klub “Vojvodina”; Coca-Cola Sistem Srbija; Fondacija “Ana i Vlade Divac”; Međunarodni klub žena; Dom omladine Beograda; kompanija Telenor i Telenor Fondacija; Udruženje za zaštitu životinja “Spans”; prihvatilište za pse “Draževac”; i prijateljski narod Japana.

Novogodišnjem prijemu magazina “Hello!” su, pored prijatelja i poslovnih partnera časopisa i kompanije Color Press Group, prisustvovali pripadnici diplomatskog kora, članovi kraljevske porodice Karađorđević, kao i istaknute ličnosti iz sveta filmske, muzičke i modne industrije, umetnosti, sporta i javnog života.

Domaćini ceremonije bili su Nina i Branislav Lečić, a u čast dobitnika prestižnog priznanja nastupili su hor “The International Belgrade Singers”, Maja Odžaklijevska i Amira Medunjanin. Nakon svečane dodele nagrada upriličen je koktel za sve laureate i prijatelje magazina “Hello!”.

Kneginja Jelisaveta Karađorđević i Dragan Babić na svečanosti dodele Hello! nagrada za 2014. godinu

Kneginja Jelisaveta Karađorđević i Dragan Babić na svečanosti dodele "Hello!" nagrada za 2014. godinu

Saznajte više…