RSS RSS

» Princeza Jelisaveta » Događaji » Kneginja Jelisaveta posetila streličarski klub ELITE ARCHERY

Kneginja Jelisaveta posetila streličarski klub ELITE ARCHERY

Princeza Jelisaveta u poseti streličarskom klubu ELITE ARHCERY Kneginja Jelisaveta Karađorđević i Ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković posetile su 28. februara 2010. godine najmlađi beogradski streličarski klub “Elite Archery”, čiji streličari treniraju u Sali Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku.

Goste su dočekali predsednik kluba Miodrag Šebek i direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac. Nakon što je istakao da streličarstvo i drugi sportovi koji su retko medijski pokriveni, pa samim tim nisu u žiži interesovanja javnosti, ne bi mogli da opstanu bez podrške Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, gospodin Šebek se uglednim gošćama zahvalio na poseti, a Jasminku Pozdercu na gostoprimstvu i odličnim uslovima renovirane dvorane u kojoj treniraju streličari kluba “Elite Archery”.

Princeza Jelisaveta u poseti streličarskom klubu ELITE ARHCERY Kneginja Jelisaveta i ministar Snežana Samardžić Marković su gađale lukom i strelom, uz podršku streličara Kluba Luke Popovića, najtalentovanijeg srpskog juniora, i iskusnog trofejnog asa Dragana Svilanovića, a obe gošće su postigle i lep rezultat, pogodivši po jednom u “zlato” (centar mete).

Streličarski klub “Elite Archery” osnovan je 25. juna 2009. godine, i predstavlja namjlađi takav klub u Srbiji.

Kneginja Jelisaveta Karađorđević prihvatila je da bude pokrovitelj kluba. Novo ime kluba biće “Royal Elite Archery”, a svake godine će, u čast pokrovitelja, biti organizovan tradicionalni turnir – “Kup kneginje Jelisavete”.

Saznajte više…