RSS RSS

» Princeza Jelisaveta » Događaji » Indija Oksenberg na balu u Parizu

Indija Oksenberg na balu u Parizu

Bal Crillon - Pariz, 2008 Indija Oksenberg, kćerka holivudske glumice Katarine Oksenberg i unuka princeze Jelisavete Karađorđević, 29. novembra 2008. godine je „ušla u visoko društvo“ na balu u pariskom hotelu „Crillon“.

Bal „Crillon“ je glamurozni događaj koji vodi poreklo od francuskih aristokratskih balova iz sredine XVIII veka. Običaj je prenesen iz Velike Britanije, gde su mlade plemkinje – „debitankinje“ – sa nestrpljenjem očekivale svoj 18. rođendan kada će biti predstavljene Kraljici na prvom društvenom događaju u sezoni. U Francuskoj je tradicija godišnjeg bala obnovljena 1957. godine, naizmenično je održavan u Versaju i pariskoj Operi, a debitantkinje su po pravilu nosile tijare, bele haljine i bele rukavice.

Bal Crillon - Pariz, 2008 Danas se  pariski „Bal“ održava isključivo u hotelu „Crillon“ i predstavlja događaj prilagođen duhu modernog vremena: njegova misija ima humanitarni karakter i mladim članicama kraljevskih i aristokratskih kuća pruža priliku da pozicije moći, bogatstva i ugleda, koje zauzimaju njihove porodice, stave u službu istinskog dobročinstva. Sponzori bala svake godine odabiraju po jednu humanitarnu organizaciju koja će imati koristi od medijske eksponiranosti događaja i kojoj će pripasti svi dobrovoljni prilozi koji te noći budu sakupljeni, a 2008. godine izbor je pao na Fondaciju za borbu protiv dijabetesa Melite Bern Šlanger.

Moderni imidž bala „Crillon“ uspostavljen je zahvaljujući činjenici da su na njemu u društvo ušle mlade dame iz najpoznatijih porodica sveta: princeza Lorenca od Lihtenštajna, Barbara Berluskoni, Ksenija i Anastasija Gorbačova, Ketlin Kenedi, Amanda Herst, Lorin i Ešli Buš i mnoge druge. U 2008. godini, na balu su predstavljene 23 debitantkinje uzrasta od 16 do 20 godina, iz dvanaest zemalja širom sveta, između ostalih iz Sjedinjenih Država, Japana, Kine i, po prvi put u istoriji bala, iz Egipta, Koreje i sa Filipina. Svaka devojka je odabrala večernju haljinu poznatog modnog dizajnera, a sve su nosile nakit koji je kreirao švajcarski juvelir Adler.

Bal Crillon - Pariz, 2008 Pored Indije Oksenberg, bal „Crillon“ je 2008. godine predstavio i: Anušku Delon, kćerku francuskog glumca Alena Delona; Bili Lurd, kćerku glumice Keri Fišer i unuku čuvene Debi Rejnolds; Skaut Laru Vilis, kći Brusa Vilisa i Demi Mur; Soknu N’Dur, čiji je otac slavni afrički muzičar Jusu N’Dur i druge.

Indija Oksenberg je na balu nosila toaletu brenda „J. Mendel“, a pratilac joj je bio njen dečko Hadson Franconi, sin Dejvida Franconija, scenariste filma „Gladijator“.

Saznajte više…