RSS RSS

» Fondacija » Događaji/Projekti » Princeza Jelisaveta donela pomoć u Bujanovac

Princeza Jelisaveta donela pomoć u Bujanovac

Princeza Jelisaveta uručuje medicinsku pomoć bolnici u Bujanovcu Princeza Jelisaveta je 10. januara 2001. godine posetila Bujanovac i Domu zdravlja u tom gradu uručila 2.5 tone humanitarne pomoći u hrani, lekovima, sredstvima za higijenu i posteljini.

Princeza je na konferenciji za novinare saopštila da je primila potresno pismo dr Srđana Tomića, direktora Doma zdravlja u Bujanovcu, i da je „odmah stupila u akciju kako bi prikupila pomoć za tu zdravstvenu ustanovu“. Prema rečima princeze Jelisavete, humanitarna pošiljka je formirana veoma brzo, ali bez pomoći JAT-a, Crvenog krsta, pripadnika Vojske Jugoslavije i MUP-a ne bi mogla da stigne na svoju destinaciju.

Princezu su na ulazu Doma zdravlja u Bujanovcu, uz hleb i so, dočekali direktor, lekari, medicinske sestre i brojni pacijenti ove zdravstvene ustanove. Uručujući im preko potrebnu pomoć, princeza Jelisaveta je rekla: „Ovo je moj skromni poklon, da vam koliko-toliko bude bolje. Znam da vam još mnogo toga treba i tu sam da pomognem.“

Princeza Jelisaveta je istog dana obišla i opštinski Pres-centar, a gostoprimstvo su joj ukazali i Nebojša Čović, tadašnji potpredsednik vlade, i koministri Božo Prelević i Biserka Matić Spasojević. Zatim je Princeza, u pratnji Bože Prelevića, obišla položaje pripadnika Vojske Jugoslavije i MUP-a u zoni kopnene bezbednosti i na administrativnoj granici prema Kosovu.

Princeza Jelisaveta posetila Bujanovac Princeza Jelisaveta posetila Bujanovac