RSS RSS

Nj.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević » Vesti » Istina o 27. martu u dnevnom listu PRESS

Istina o 27. martu u dnevnom listu PRESS

Povodom obeležavanja sedamdesetogodišnjice demonstracija i vojnog puča od 27. marta 1941. godine, dnevni list Press je u nedelju, 27. marta 2011., deo svog dodatka Pressmagazina posvetio razotkrivanju činjenica i aktera ovih dramatičnih događaja iz naše istorije. Tekstove objavljene u ovom prilogu – Treći put Veljka Lalića, kao i izvode iz memoara generala Borivoja Mirkovića, koje je za Press odabrao i priredio Miodrag Janković – možete pronaći na sajtu ovog dnevnog lista i na stranicama portala “27. mart”.

Istog dana su kneginja Jelisaveta Karađorđević i autori Veljko Lalić i Miodrag Janković potpisivali i poklanjali primerke knjige “Istina o 27. martu” svim čitaocima Pressa koji su posetili prostorije redakcije ovog dnevnog lista.

Razgovarajući sa prisutnim građanima, Kneginja je rekla:

“Jako mi je drago što je veliki broj ljudi došao da podrži mene i Press u temi koju smo obradili u ovoj knjizi. To mi dopušta da verujem da ova knjiga može nešto da promeni i da će se konačno saznati istina ko je bio moj otac. Dokumentacija koju smo mi obradili u ovom delu bila je u Americi i nije bila dostupna na ovim prostorima, jer je moj otac za vreme rata, kako bi se zaštitio, posla tu dokumentaciju u Kolumbiju. Ovo je možda sitnica, ali tako uvek počinju promene. Ova knjiga može da pokrene mnoga pitanja i otvori vrata istini. Svesna sam da je potrebno mnogo vremena da bismo promenili istoriju, ali moj cilj je da deca ovde jednog dana mogu da uče istinu o svojoj istoriji.”

Čitaoci Pressa će moći i narednih dana da dođu u redakciju (Hajduk Veljkov venac 4, Beograd) po svoj primerak knjige “Istina o 27. martu”, sve dok ne budu podeljeni svi raspoloživi primerci.

(Foto: Marko Todorović)

Saznajte više…