RSS RSS

Nj.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević » Vesti » Princeza Jelisaveta u poseti rasadniku “Ruže Petrović”

Princeza Jelisaveta u poseti rasadniku “Ruže Petrović”

Uvaženi posetioci,

Pogledajte insert iz emisije “Mira Adanja Polak i Vi”, emitovane na RTS-u 18. juna 2011. godine, kojim je prikazana poseta kneginje Jelisavete Karađorđević i novinarke Mire Adanje Polak rasadniku “Ruže Petrović”. Radoslav Petrović, odgajivač i kolekcionar drevnih ruža i vlasnik rasadnika, u svojoj bašti u Vrčinu neguje dve nove vrste ruža, od kojih će jedna poneti ime kneza Pavla Karađorđevića, dok će se druga zvati po kneginji Jelisaveti.


Kneginja Jelisaveta i Mira Adanja Polak u poseti rasadniku “Ruže Petrović”
(“Mira Adanja Polak i Vi”, RTS, 18. jun 2011.)

Rasadnik “Ruže Petrović” poseduje jedinstvenu i najveću kolekciju starih (old fashion) ruža u Srbiji, a od ove godine zvanično predstavlja engleske ruže kompanije “David Austin”. Ove biljke su veoma cenjene, a nastale su ukrštanjem starih ruža – nekada isključivo privilegije plemstva – i nekih modernih varijeteta, čime je dobijeno cveće starinskog izgleda, divnog mirisa, intenzivnih boja i otporno na bolesti.

Vrt rasadnika “Ruže Petrović” predstavlja jedan od najlepših beogradskih prostora, pun grmova ruža različitih boja i opojnih mirisa, odgajenih uz izuzetno mnogo pažnje i ljubavi.

Saznajte više…