RSS RSS

Nj.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević » Vesti » VEČERNJE NOVOSTI: Feljton o životu kneza Pavla

VEČERNJE NOVOSTI: Feljton o životu kneza Pavla

Uvaženi posetioci,

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da posetite sajt “27. mart” i pogledate stranicu posvećenu rehabilitaciji kneza Pavla, u okviru koje smo objedinili sve do sada objavljene sadržaje o ovom značajnom događaju.

Osim dve zvanične presude, jedne o proglašenju kneza Pavla ratnim zločincem, i one o njegovoj potpunoj rehabilitaciji, na ovoj lokaciji možete pronaći i više informacija o inicijativi dnevnog lista Press da se neka od beogradskih ulica nazove Kneževim imenom.

Pored toga, “dosijeom” je obuhvaćen i feljton o životu kneza Pavla Karađorđevića koji potpisuje istoričar i književnik Miodrag Janković, urednik sajta “27. mart”. Počev od 20. decembra 2011. godine, dnevni list “Večernje novosti” objavljuje skraćenu verziju ovih tekstova pod zajedničkim naslovom “Pavle Karađorđević – Knez nije izdajnik”, a na sajtu “27. mart” možete pročitati tekstove gospodina Jankovića u izvornom obliku i saznati više detalja o Kneževoj biografiji, iz pera jednog od najpoznatijih istraživača ovog perioda u istoriji Srbije.