RSS RSS

» Fondacija » Istorijat » 2004.

2004.

Princeza Jelisaveta dobitnica je nagrade “Pantene pro-V Beauty” u kategoriji “Duh lepote”, koja joj je dodeljena u Beogradu, 5. maja 2004. godine, za istaknuta dostignuća na planu društveno-korisnog i humanitarnog rada.

Uz pokroviteljstvo Nj.K.V. princeze Jelisavete Karađorđević, Golf klub Beograd je 30. maja 2004. godine ustanovio tradicionalni turnir Memorijal “Knez Pavle”, kao sećanje i evociranje uspomena na golf početke u Srbiji.

Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” iz Kotora, osnovano 1839. godine, dodelilo je princezi Jelisaveti zahvalnicu za nesebičnu pomoć, 12. avgusta u Kotoru.

Princeza Jelisaveta govori na skupu Fondacije NJEGOŠ Princeza Jelisaveta bila je počasni gost na dobrotvornom banketu organizovanom u Njujorku 13. novembra 2004. godine, sa ciljem da se prikupe sredstva za podršku Zadužbini za srpski jezik i kulturu “Njegoš”, koja deluje na univerzitetu Kolumbija. Na banketu je svirala pijanistkinja Marina Arsenijević.

Princeza Jelisaveta kandidovala se na predsedničkim izborima 2004. godine. U izbornu trku ušla je samo dve nedelje pred izbore, a osvojila je 2.1% ukupnog broja glasova, čime je dospela na čak 6. mesto, ispred mnogih afirmisanih partijskih vođa.