RSS RSS

» Princeza Jelisaveta » Događaji » Promovisana fotomonografija “Skrivena lepota” Dine Jonsen

Promovisana fotomonografija “Skrivena lepota” Dine Jonsen

U okviru strateške saradnje Telenor fondacije i Narodnog pozorišta, a povodom proslave Dana Narodnog pozorišta, u ponedeljak, 21. novembra 2011. godine, na Velikoj sceni je javnosti predstavljena fotomonografija “Skrivena lepota” autorke Dine Jonsen, koja na reprezentativni način prikazuje umetnički život ove institucije. Na više od sto luksuzno opremljenih stranica objavljene su fotografije članova Drame, Opere i Baleta, enterijeri zgrade Narodnog pozorišta i dešavanja iza kulisa. Fotomonografiju je objavila Telenor fondacija, a u njenoj pripremi je učestvovala i Akademija umetnosti iz Beograda, visokoškolska institucija koja obrazuje mlade u oblasti umetnosti, a čiji je pokrovitelj princeza Jelisaveta Karađorđević.

Nakon promocije, u foajeima Pozorišta otvorena je izložba odabranih fotografija iz fotomonografije “Skrivena lepota”, koju će publika moći da pogleda do 23. novembra 2011. godine.

Jedna od fotografija iz knjige "Skrivena lepota" Dine Jonsen

Autorka Dina Jonsen poklonila je Pozorištu ovu monografiju sa željom da tim činom doprinese unapređenju i bogaćenju kulturnog stvaralaštva u Srbiji: ‘Skrivena lepota’ je moj način da se podsetimo da je klasičnoj kulturi potrebna naša pomoć i angažovanje u vremenu u kome dominiraju pop kultura i zabava. Rad na ovom projektu bio je čista radost i zahvalna sam zbog prilike da radim na ovako dragocenom materijalu. On je pružio i jedinstvenu priliku da se vidi i ‘nevidljivo’: ono što se dešava iza kulisa, probe, unutrašnji život pozorišta tokom sezone 2011.”

Fotomonografijom “Skrivena lepota” obuhvaćena je kolekcija fotografija poznatih glumaca, solista opere i baletskih umetnika, ali je posebna pažnja posvećena i onim pozorišnim radnicima koji su publici “nevidljivi” – koreografima, kostimografima, šminkerima, članovima orkestra itd., kao i prostoru Narodnog pozorišta, njegovoj sceni ispred i iza kulisa.

Svečanoj promociji su prisustvovale brojne zvanice, prijatelji Narodnog pozorišta i javne ličnosti, među kojima je bila i kneginja Jelisaveta Karađorđević.


Promo spot za fotomonografiju “Skrivena lepota” Dine Jonsen


Promocija knjige “Skrivena lepota” Dine Jonsen i otvaranje istoimene izložbe fotografija


Prilog sa promocije fotomonografije “Skrivena lepota” i razgovor s kneginjom Jelisavetom
(TV Prva, Exkluziv, 22.11.2011.)

Saznajte više…