RSS RSS

Nj.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević » Vesti » Princeza Jelisaveta u emisiji Pirsa Morgana (CNN, 28. april 2011.)

Princeza Jelisaveta u emisiji Pirsa Morgana (CNN, 28. april 2011.)

Uvaženi posetioci,

Insert iz gostovanja princeze Jelisavete Karađorđević u emisiji “Piers Morgan Tonight” na TV stanici CNN 28. aprila 2011. godine, dan uoči venčanja princa Vilijema i Kejt Midlton, postavljen je na naš YouTube kanal. Kneginja je sa poznatim novinarom razgovarala o svom prijateljstvu sa princom Čarlsom, detinjstvu prinčeva Vilijema i Harija, kao i o interesovanju javnosti za kraljevsko venčanje i značaju britanske monarhije, a ovde prenosimo deo tog intervjua:

“Kraljevskom venčanju će prisustvovati i članovi inostranih kraljevskih porodica. Pirs Morgan je imao priliku da razgovara sa princezom Jelisavetom od Jugoslavije, bliskom prijateljicom i rođakom princa Čarlsa.

– Sećam se da sam kao dete prisustvovala krunisanju Kraljice, bila sam na prvom venčanju princa Čarlsa, takođe i na njegovom drugom venčanju…

(…)

Princ Čarls je jedan od vaših najbližih prijatelja, vaš rođak…

– Tačno. Upoznala sam ga još kad je imao dve godine.

Da li je on veoma uzbuđen zbog svega ovoga?

– Sigurna sam da jeste. Znate, on je divan otac. Sećam se davnih dana i boravka u Sendringemu (kraljevsko imanje Sendringem (Sandringham) u Norfoku, prim. prev.), kada smo se igrali žmurke sa Harijem i Vilijemom. Neverovatno smo se zabavljali, a on je bio tako posvećen toj deci, tako komunikativan… Čarls je toliko dobar otac, da ga je teško dovoljno nahvaliti.

Sutrašnji dan je važan ne samo za kraljevsku porodicu, već i za Britaniju. Zašto je, po vašem mišljenju, čitav svet tako opčinjen britanskom kraljevskom porodicom i događajem ove vrste?

– Zbog toga što je reč o fantastičnoj tradiciji koja nikad nije prekinuta, za razliku od moje zemlje, u kojoj je monarhija oborena pre 60 godina i neće biti ponovo uspostavljena. Ali, ovde je to tradicija i mislim da ljudima na neki način podiže duh…” (CNN, Piers Morgan Tonight, 28. april 2011.)


Insert iz emisije “Piers Morgan Tonight”

Saznajte više…