RSS RSS

Nj.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević » Vesti » Časopis Gloria: foto-galerija sa otvaranja izložbe Olje Ivanjicki

Časopis Gloria: foto-galerija sa otvaranja izložbe Olje Ivanjicki

Uvaženi posetioci,

Časopis “Gloria” u svom broju od 17. maja 2011. godine donosi galeriju fotografija načinjenih na svečanom otvaranju izložbe slika “Sazvežđe Olje Ivanjicki”, održanom u Kući kralja Petra (Vase Pelagića 40) u Beogradu. Izložbu je otvorila princeza Jelisaveta Karađorđević, a događaju su prisustvovali brojni umetnici i ličnosti iz javnog života. Postavka će biti otvorena za posetioce do 30. maja 2011. godine, a organizovali su je Fond Olge Ivanjicki, Opština Savski Venac i prijatelji velike slikarke.

Prema najavi organizatora, posetioci Kuće kralja Petra na Senjaku biće u prilici da vide deo ogromnog stvaralačkog opusa Olje Ivanjicki. Izložba koja je nedavno gostovala u Parizu upotpunjena je i delima iz zaostavštine Olje Ivanjicki, portretima Salvadora Dalija, Pikasa, Van Ajka, Leonarda da Vinčija ali i Majkla Džeksona i Helene Blavacke. Pored ovih retko prikazivanih dela Olje Ivanjicki, izložba je dopunjena i slikama iz privatnih kolekcija.

Tekst o izložbi možete pronaći u štampanom izdanju časopisa “Gloria”, a fotografije Vukice Mikače i Zorana Buđića možete pronaći i na sajtu ovog magazina.