RSS RSS

Nj.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević » Vesti » Kneginja Jelisaveta i Nataša Tasić poklonile recept čitateljkama portala “Žena”

Kneginja Jelisaveta i Nataša Tasić poklonile recept čitateljkama portala “Žena”

Portal “Žena” (zena.blic.rs) je u četvrtak, 9. juna 2011. godine, u rubrici “Kuhinja” objavio tekst pod naslovom “Korak po korak: Punjeni paradajz na kraljevsko-operski način”.

Reč je o specijalnom intervjuu koji je novinarka Biljana Tasić vodila sa sa kneginjom Jelisavetom i operskom pevačicom Natašom Tasić, dok su ove dve poznate dame – samo za čitateljke “Blic Žene” – u prostranoj kuhinji beogradskog hotela “Moskva” demonstrirale pripremu kulinarskog recepta za lagani i ukusni letnji obrok.

Prijatni susret pružio je priliku za razgovor o ženskim temama: Nataša Tasić je govorila o odgajanju svoje kćerke i navikavanju na ulogu mame, dok je princeza Jelisaveta otkrila nekoliko tajni svoje odlične fizičke forme i opisala kako u slobodno vreme neguje raskošno cveće, voće i druge biljke na svojoj terasi. Dok su gošće pripremale paradajz punjen žitom, novinarka se raspitala i o njihovim planovima za buduće lepe akcije:

– Nedavno smo proslavili 20. rođendan moje unuke Indije, ona je ćerka Ketrin Oksenberg i 41. rođendan mog sina Nikolasa – priča princeza, dok secka crveni luk. – A, sada spremam projekat u saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu. Želim da organizujem izložbu na kojoj će biti prikazano 40 slika koje je moj otac kupio i poklonio muzeju – dodaje ona, sada već seckajući paprike.

-Takođe, planiram da napravim sa jednim svojim prijateljem izložbu posvećenu Venecueli, jer mislim da ljudi u Srbiji veoma malo znaju o ovoj prelepoj zemlji. Plan je da se na izložbi predstave maske, tradicionalni kostimi, slike… Izložba će ako sve bude onako kako smo planirali prvo biti prdstavljena u Sloveniji, pa onda u Beogradu – dodaje ona.

Što se Nataše Tasić tiče, ona uveliko sprema koncert za Beč, vratila se posao u muzičku školu na Ubu, gde radi kao profesorka solo pevanja i uživa u majčinstvu sa svojom ćerkicom Marijom.

– Ova kuhinja u hotelu je prelepa, ogromna, sa svim elementima, san svake mlade mame – priča Nataša Tasić kroz smeh. – Što se posla tiče, projekata je puno, radi se i vežba, ali nećemo ništa unapred, da ne izmalerišemo – dodaje ona.

Detalje kulinarskog recepta kneginje Jelisavete i Nataše Tasić, kao i galeriju fotografija koje je fotograf Goran Srdanov zabeležio u kuhinji hotela “Moskva”, možete pronaći na stranicama portala “Žena”.

Saznajte više…