RSS RSS

Nj.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević » Vesti » Monografija “Muzej kneza Pavla” – promocija izdanja na engleskom jeziku

Monografija “Muzej kneza Pavla” – promocija izdanja na engleskom jeziku

Uvaženi posetioci,

Iz štampe je izašla monografija “Muzej kneza Pavla” na engleskom jeziku, a ovo kapitalno izdanje biće svečano promovisano u Narodnom muzeju u Beogradu, u sredu, 11. aprila 2012. godine, u 18 h.

Monografska publikacija “Muzej kneza Pavla” izvorno se pojavila u izdanju Narodnog muzeja još 2009. godine. Knjiga svedoči o istorijatu i ogromnom kulturnom značaju Muzeja kneza Pavla, kao i o ulozi kneza Pavla Karađorđevića u osnivanju ove institucije, sakupljanju i organizovanju njenog umetničkog blaga i ucrtavanja Beograda i Kraljevine Jugoslavije na mape moderne umetnosti i kulture Evrope i sveta.

Monografija Muzej kneza Pavla rezultat je višegodišnjeg istraživanja brojnih stručnjaka, poznavaoca istorijskih i kulturnih prilika koje su oblikovale život Muzeja. Posebnu vrednost knjige predstavlja objavljivanje do sada nedostupnih arhivskih materijala i dokumentacije, kao i fotografija iz privatnih kolekcija. Monografija je izdata zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture Republike Srbije.

Knjiga je veoma bogato ilustrovana reprodukcijama umetničkih dela u punom koloru i do sada neobjavljenim fotografijama i arhivskim dokumentima. Svojim likovnim i grafičkim uređenjem i izuzetno kvalitetnom štampom, ovo delo stoji rame uz rame sa najlepšim svetskim izdavačkim poduhvatima.

Kneginja Jelisaveta na promociji monografije “Muzej kneza Pavla” (Narodni muzej, 1.12.2009.)

Saznajte više…

Monografija “Muzej kneza Pavla” (Narodni muzej, Beograd, 2009.)

Muzej kneza Pavla

Svečana promocija monografije “Muzej kneza Pavla” (Narodni muzej, 1.12.2009.)

Video snimak promocije monografije “Muzej kneza Pavla” (Narodni muzej, 1.12.2009.)