RSS RSS

Nj.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević » Vesti » SENZACIONALNO: Predsednik Boris Tadić podržao inicijativu Press-a

SENZACIONALNO: Predsednik Boris Tadić podržao inicijativu Press-a

Magazin “Nedeljnik”, dodatak dnevnog lista “Press”, 11. januara 2012. godine objavio je intervju s Borisom Tadićem, u kome je Predsednik Srbije podržao inicijativu da Pionirski park (3 ha) u Beogradu bude preimenovan u Park kneza Pavla.

Odgovarajući na pitanje Veljka Lalića, novinara i glavnog i odgovornog urednika lista “Press”, o tome šta misli o rehabilitaciji kneza Pavla, predsednik Tadić je rekao:

“Knez Pavle je ličnost koju sam izučavao i koja je nepravedno zapostavljena u našoj istoriji. Mogu da kažem da sam jako srećan što je rehabilitovan i mislim da zaslužuje neki trg u Beogradu.

– Mi smo pokrenuli inicijativu da mu se dodeli Pionirski park, gde se nalazio njegov muzej. Da li biste podržali taj predlog?

Mislim da je to jako dobra ideja.”

Boris Tadić, predsednik Srbije: Knez Pavle zaslužuje da Pionirski park ponese njegovo ime

Intervju sa predsednikom Tadićem pod naslovom “Đinđićevom metodom rešavam problem Kosova” možete u celini pročitati u štampanom izdanju dodatka “Nedeljnik”, kao i na sajtu dnevnog lista “Press”.

Inicijativu dnevnog lista “Press” prva je potpisala kneginja Jelisaveta Karađorđević, kći kneza Pavla, a tom prilikom je izjavila da ideju smatra veoma lepom:

– Kada se to desi, i neka ulica, trg ili park ponese ime mog oca, biće to početak nove ere za sve nas. Time ćemo pokazati da smo spremni da se suočimo sa istinom i da raščistimo sa svim glupostima iz prošlosti. Meni lično to izgleda kao izlazak iz dubokog, dugogodišnjeg mraka i sada konačno možemo da se pogledamo kao ljudi. (…) Naši političari će uvideti da to nije protiv njih, već za njih i sa njima. Samo tako možemo da idemo dalje i da promovišemo Srbiju u najboljem svetlu.

Saznajte više…